Εφαρμογές Cobots

στη Βιομηχανία και τα Logistics

Pick & Place

Τα Pick & Place Cobots επιταχύνουν τις εργασίες συλλογής και τοποθέτησης αντικειμένων ή εξαρτημάτων σε άλλα σημεία. Οι εργασίες αυτές είναι συνήθως μονότονες και επαναλαμβανόμενες (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και επικίνδυνες) και η εκτέλεσή τους με τη χρήση ρομπότ επιτρέπει στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε πιο πολύπλοκες και δημιουργικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, τα Pick & Place Cobots τοποθετούνται σε σταθερό σημείο κοντά στο χώρο συλλογής και χρησιμοποιούν νέας γενιάς 2D/3D κάμερες για τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την μετακίνηση αντικειμένων από το ένα σημείο στο άλλο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους ανάλογα με το προϊόν που θα διαχειριστούν αλλά και τις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.

Τα κύρια πλεονεκτήματά τους είναι η ταχύτητα, η ακρίβεια και η συνέπεια με την οποία εκτελούν τις εργασίες. Παράλληλα, συνεργάζονται με τον άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να εκτελεί μία άλλη εργασία στον διπλανό πάγκο, με τρόπο αρμονικό και συγχρονισμένο επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.

Κλάδοι

Υιοθετούνται με επιτυχία για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας Pick & Place στις βιομηχανίες:

Ενδεικτικές εφαρμογές

Ενδεικτικές εφαρμογές επιλογής και τοποθέτησης με χρήση cobot αποτελούν:

  • Αυτόματη επιλογή και τοποθέτηση μπουκαλιών (Bottle Pick & Place)
  • Αυτόματη επιλογή & τοποθέτηση συσκευασιών σε τελάρα

Φωτογραφίες

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες εφαρμογών:

Βίντεο

Σχετικά προϊόντα

Ιδανικό cobot για εφαρμογές Pick & Place είναι το Hanwha HCR-5. Το HCR-5 διακρίνεται για τον εύκολο προγραμματισμό και την ευέλικτη ρύθμιση του. Η χρήση του μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα σε γραμμές παραγωγής μικρών παρτίδων. Οι έξι αρθρώσεις που διαθέτει του επιτρέπουν να μεταφέρει και να φορτώσει προϊόντα με διαφορετικές γωνίες και θέσεις.

Φόρμα επικοινωνίας

Παρακαλώ επιλέξτε
Λάθος Εισαγωγή. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Παρακαλώ συμπληρώστε
Παρακαλώ συμπληρώστε
Παρακαλώ συμπληρώστε
Παρακαλώ συμπληρώστε τον τίτλο της θέσης σας στην εταιρεία.
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί σας.
Παρακαλώ συμπληρώστε
Invalid Input
Invalid Input